Príbeh Chef@Home

Prvé varenie doma nášho šéfkuchára Martina bolo na výročie svadby pre známeho, majiteľa pekárne a jeho manželku. Keďže je každý začiatok niečím špecifický, aj tu sa stalo niečo, aby sme na “prvý raz” nezabudli. Martin si pred akciou nabrúsil nôž a rovno pri varení vyskúšal aj jeho ostrie. Našťastie sme vycepovaní zvládať akékoľvek situácie, preto úspešne dovaril s obviazaným prstom a hostia boli spokojní.

Pravda je však taká, že zárodky Chef@Home vznikli ešte oveľa skôr, počas nášho 6-ročného pracovného obdobia v zelenom Írsku.

Cez môj voľný deň v sobotu mi prišla od Martina sms: “Keby som sa náhodou neozýval, idem variť na takú a takú adresu k jednej pani v Malahide.”

V ten deň išiel Martin na skúšku variť do reštaurácie cez väčší park v peknej prímorskej dedinke Malahide na sever od Dublinu a stretol v ňom postaršiu joggujúcu pani s dcérou a spýtal sa ich na cestu. Keď zistili kam a prečo ide, navrhli mu, či sa cestou späť nestaví u nich doma a niečo im nenavarí.

Dali mu adresu a o pár hodín už stál pred veľkolepou vilou, kde ho pozvali ako starého známeho, ukázali mu dom a veľkú kuchyňu. V ten večer pripravili polievku gazpacho a zopár ďalších stredomorských pochúťok, pripravených zo surovín, ktoré zrovna boli k dispozícii. Okrem toho, že stará pani mala trochu viac cesnakový dych, to bol úspech :). Opäť sa nám potvrdilo, že Íri sú easy-going, srdeční a otvorení.

NEPLATENÝ ZÁŽITOK NA NEZAPLATENIE.

Časom sa ukázalo, že si ľudia vedia a chcú zaplatiť osobného kuchára na špeciálnu príležitosť, oslavu a najmä, ak chcú variť niečo, čo ešte neskúšali, naučiť sa niečo nové, získať rady a tipy, mať pohodu, venovať sa hosťom a dobre sa prezentovať a ulahodiť chutným jedlom.

Medzitým sme kúpili starý dom na myjavských kopaniciach a začali sa viac venovať témam ako udržateľnosť, vlastnoručné pestovanie, včely, hodnota pôdy, sedliacky rozum/múdrosť našich predkov.

Skrátka FOOD4THOUGHT – strava tiež ovplyvňuje naše myslenie, zdravie a postoje. Ale o tom viac v našej VÍZII.