od jana_pollak | okt 18, 2017
Maki? Nigiri? California Uramaki? Gunkan? Naučíme vás nielen to, aké druhy sushi sa skrývajú pod týmito menami, dáme tipy, kde kúpiť všetky potrebné suroviny, ako správne uvariť a ochutiť...
od jana_pollak | okt 18, 2017
Španielska, talianska a francúzska kuchyňa Zatúžili ste po talianskom krémovom rizote, farebnej španielskej paelle či voňavej jahňacinke alebo francúzskom chrumkavom quiche a créme brullee s opálenou karamelovou krustou? Spolu si uvaríme jedlá, ktoré nás prenesú do...
od jana_pollak | okt 18, 2017
Kuchyňa a vôňa Ázie Predpokladom na pravé ázijské jedlo sú predovšetkým autentické suroviny ako napríklad citrónová tráva, kafírové listy, galangal, zázvor, thajská bazalka, koriander, chilli a iné. Pre indické jedlá voňavé koreniny ako tandori masala, garam masala,...
od jana_pollak | okt 18, 2017
Sezónna kuchyňa Každý dobrý kulinár vie, že jedlo uvarené zo sezónnych potravín, je medzi labužníkmi čoraz viac vyhľadávané. Jednoduchá paradajková polievka z augustových, slnkom naliatych čertvých paradajok, spolu s rozmarínom a čerstvou bazalkou, dopestovanými na...
od jana_pollak | okt 18, 2017
Vegetariánska kuchyňa Pre vegetariánsku kuchyňu je taktiež veľmi dôležitá sezónnosť a čerstvosť. Nemenej podstatný je spôsob prípravy, ktorý by mal byť šetrný, s dôrazom na zachovanie čo najväčšieho množstva vitamínov a minerálov, vôní a chutí. Sushi Stredomorská Ázia...